본문 바로가기
K-Food

Korean food (Korean food) menu in foreign languages: soup / soup

by 리치캣 2023. 4. 14.
728x90
반응형

Korean food (Korean food) menu in foreign languages: soup / soup


Galbitang
Gamjatang
Oxtail soup
miso soup
dumpling soup
Maeuntang
seaweed soup
North Korean soup
Samgyetang
Sullungtang
Ugeogi Ribs Soup
Yukgaejang
Haemultang

 


Galbitang, Gamjatang, Gomtang, Doenjangguk, and Mandusguk are all meat-based soups among traditional Korean foods.

Galbitang: Galbitang is a dish made by boiling broth using beef ribs (beef ribs). The broth is usually seasoned with green onion, garlic, ginger, red pepper powder, etc. along with the unique taste of meat, and boiled with radish, green onion, jujube, etc. to bring out the taste and savory taste of ribs.

Gamjatang: Gamjatang is a soup dish made using potatoes. Boil the meat, potatoes, green onions, garlic, and ginger together to make a soup. The broth is characterized by a combination of the sweet taste of the potato and the taste of the meat.

Gomtang: Gomtang is a soup made by boiling beef for a long time. The soup is usually made by boiling the bones and meat together to extract the powerful juices, and then seasoning with green onions, garlic, and ginger. The broth is characterized by a hearty and rich broth.

Doenjangguk: Doenjangguk is a dish made by boiling broth using miso. Along with the taste of soybean paste, green onion, garlic, and seasonings are boiled together to bring out the flavor. It is usually made by making broth with anchovies or kelp and then adding soybean paste.

Dumpling soup: Dumpling soup is a dish made by boiling soup with noodles made from dumplings (red beans). Usually, ingredients such as beef, sea squirt, and mussels are boiled together to bring out the flavor.


Maeuntang, seaweed soup, bukeo soup, samgyetang, and seolleongtang are all traditional Korean foods.

Maeuntang: Maeuntang is a spicy soup made with meat, seafood, or vegetables. The soup is spicy with red pepper powder or red pepper paste. There are various types of meat or seafood, and the seafood maeuntang is especially famous.

Seaweed soup: Seaweed soup is a soup dish made with dried seaweed. Boil green onion and kelp together to bring out the flavor. Seaweed helps to remove waste and strengthen immunity, and is one of the most representative folk remedies in Korea.

Bukotguk: Bukotguk is a soup dish made with dried pollack fish. As a natural seasoning, dried pollack has nutrients that are good for taste and health, and is characterized by a strong aroma and taste that stimulates the taste buds.

Samgyetang: Samgyetang is a soup dish made with chicken. In most cases, oriental ingredients such as ginseng, jujube, and peach are boiled together to bring out the flavor. Samgyetang is known as a good food to eat in the summer.

Seolleongtang: Seolleongtang is a soup made with beef neck or sirloin. The broth is usually made by boiling meat, green onions, garlic, and jujubes together. It is good to eat with kimchi, and it is good for replenishing physical strength due to its high nutritional value.

Ugeoji Galbi-tang: Ugeoji Galbi-tang is made with beef ribs, beef ribs, green onions, and garlic. Ugeoji is rich in vitamins and minerals that are good for health, so it has high nutritive value, and it is odorless and has a mild taste.

Yukgaejang: Yukgaejang is a soup dish made with beef, green onion, onion, and red pepper powder. Red pepper powder and red pepper paste make the soup spicy, and it is good to eat in cold weather as it raises body temperature.

Haemultang: Haemultang is a soup made with seafood (shrimp, oysters, clams, squid, octopus, etc.) and vegetables (onions, green onions, garlic, chili peppers, etc.). The rich flavor and aroma of seafood replenishes physical strength along with the nutrients of various seafood, and is one of the representative seafood dishes.

반응형